Това беше ден, когато земята
Разтресе се чак до основи.
Всички посрещаха свободата
И сваляха тежки окови.
Червеният фес се смени с калпака,
Навсякъде кичеха китки.
България в миг се от радост разплака -
Свършиха страшните битки.
Българи, руси - все рамо до рамо
В гвардия толкоз безчетна -
Се биха за това нещо голямо,
Да зърнат мечтата заветна.
Нека да помним тоз ден велик,
Когато и ний се родихме.
Европа тогава видя наший лик
И картата ù променихме!
© Богдан Вълков Todos los derechos reservados