3.03.2011 г., 15:23 ч.

Ден велик! 

  Поезия » Оди и поеми
1158 0 3

Това беше ден, когато земята

Разтресе се чак до основи.

Всички посрещаха свободата

И сваляха тежки окови.

 

Червеният фес се смени с калпака,

Навсякъде кичеха китки.

България в миг се от радост разплака -

Свършиха страшните битки.

 

Българи, руси - все рамо до рамо

В гвардия толкоз безчетна -

Се биха за това нещо голямо,

Да зърнат мечтата заветна.

 

Нека да помним тоз ден велик,

Когато и ний се родихме.

Европа тогава видя наший лик

И картата ù променихме!

© Богдан Вълков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??