27 may 2006, 17:57

Денят и нощта идват рязко 

  Poesía
604 0 2
Като буря денят идва рязко.
Като старост ме кара да искам.
Като страх разтреперва ме силно,
Като в есен, със кал ме затрупва.

И ме блъска денят,
и аз падам,
във краката на дневен пияница.
И залива ме денят със псувните си.
И защо аз все пак не го мразя?!

Той ме хвърля на вълците,-
не му пука.
Той отнема ми всяка усмивка.
Той света не ми дава да виждам.
Все когато опитвам ме бие.

Като буря нощта идва рязко.
Като детство ме кара да искам.
Като в сън със любов ме завива,
Като в лято, нощта се усмихва.

© Ясен Крумов- Хенри Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ".......................
    Като детство ме кара да искам.
    Като в сън със любов ме завива,
    като в лято, нощта се усмихва."

    ... Прелест!...
  • Браво,Ясене!Поздравления!
    Много ми хареса!
Propuestas
: ??:??