12 may 2021, 9:41  

Ще бъде 

  Poesía
249 4 11

Ще бъде късно.

И ще сме сами.

Пианото минорно ще отеква

в баналното, до болка, до-ре-ми

по нашите отъпкани пътеки.

Ще бъде нощ.

И силно ще вали.

А аз ще мразя всеки стих за тебе.

Ще късам на парчета лист по лист.

Ще бъда тиха и прозрачно бледа.

Ще бъде есен и във моя свят

часовникът назад ще се обърне,

стрелките му наляво ще вървят

но миналото няма да ми върне.

Ще ме заключи в малка тишина,

сълзите ми навътре ще се стичат –

отровни капки, ничия вина,

и болката, че адски те обичам.

Ще бъде късно.

И ще ме боли.

Ще мразя есента, нощта и мрака,

и споменът, че ние сме били,

това, което безнадеждно чакам.

 

 

© Деница Гарелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??