23 abr 2024, 21:30

Детска рисунка с влак 

  Poesía
89 3 2

ДЕТСКА РИСУНКА С ВЛАК

 

... мечтаех си да стана машинист

и през полето дълъг влак да карам,

рисувах върху празния бял лист

как отминавам гаричка след гара,

 

и мъж с червена шапка и сако

тържествено край влака вдига палка,

и как семафорът с едно око

ми смигва като пламък на запалка,

 

как през дъбрави и гори летя –

не като днес – във стихове и прози,

и вятър гъне тръни и цветя

край моите безкрайни коловози,

 

светът – красив и шеметен! – лети,

и полицаят гордо вика: – Варда! –

и сякаш второ слънчице блести

от неговата шапка със кокарда,

 

какво пък, тъй не станах машинист,

талантът за художник ми е скромен.

Рисунката на моя детски лист

от мен да ви остане светъл спомен.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??