4 jun 2011, 20:28

Диалог 

  Poesía » Otra
521 0 12

Диа-лог

 

Не казвай, Време: 

"сбогом" ...

Тик-та-кай, 

спирай, 

радвай се

и се сърди...

 

Аз ливвам 

чаша студ 

във нечий огън,

за да не мръзнат 

в светлината

хорските сълзи...

 

Не казвай 

"няма"

и не се изнизвай -

не си дъга 

след летен дъжд...

 

Обичах те

- докрай -

и днес 

не мога

да те виня, 

че те наричах

с името на 

онзи грях...

 

Защо ти е 

лицето му?

Нима ти 

свое нямаш?

Събираш 

кой каквото 

ти даде?!

 

Къде 

го носиш, 

Време?

Където 

някой 

ще го разбере...

 

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??