5 nov 2013, 10:13  

Димът на септември 

  Poesía » Otra
489 0 0

Почакай за миг.
Да пламне септември.
Калта да пробуди
чедата си черни.

Да вдиша асфалтът
гласа на тълпите.
Камбани да бият.
Да рухват стените.

Напред, мъченици!
Душа не остана.
Немеят зениците,
смъртно сковани.

Вземете, невиждащи,
слънцето в длани,
везните ръждиви
хвърлете отрано

и - голи и боси -
на ангели черни
пак ще ни стори
димът на септември.




 

© Александър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??