Наслушах се на млади политици
Напатих се от хитрите крадци
Нагледах се на нови мерцедеси
На всяка крачка долу подлеци
Това е подъл див капитализъм
Не си ли шмекер – гола си вода
Това е братко див канибализъм
Спасявай се изчезвай веднага
На почит са парите, не живота
Човекът е ненужен без пара
Който има харчи със охота
Който няма си е... будала
© Дончо Минчев Todos los derechos reservados