9 sept 2016, 17:25

Диви коне 

  Poesía » Filosófica
1289 1 11

Мислите ни - диви са коне,
препускат грациозно на табуни.
Призрачен мираж... или пък не,
завихрят ветровете ни бездумни.

 

Развели гриви, галопират те,
копитата им чаткат в камънака,
повярвали във синьото небе
мечтите им към бъдещето скачат.

 

Къде ли ще се спрат? На онзи бряг,
където страховете се възпират?
Летят си мислите в чутовен бяг
към царството, що изгреви гравира.

 

Там бяло с черно сливат се в копнеж,
под зоркото око на тишината.
Мустанги два, избрали за манеж
любов една - омайница позната.

 

 

 

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Благодаря на Ася Толедо за прекрасната картина "Диви коне", която ме вдъхнови да  напиша  този стих!

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??