Sep 9, 2016, 5:25 PM

Диви коне 

  Poetry » Phylosophy
1291 1 11

Мислите ни - диви са коне,
препускат грациозно на табуни.
Призрачен мираж... или пък не,
завихрят ветровете ни бездумни.

 

Развели гриви, галопират те,
копитата им чаткат в камънака,
повярвали във синьото небе
мечтите им към бъдещето скачат.

 

Къде ли ще се спрат? На онзи бряг,
където страховете се възпират?
Летят си мислите в чутовен бяг
към царството, що изгреви гравира.

 

Там бяло с черно сливат се в копнеж,
под зоркото око на тишината.
Мустанги два, избрали за манеж
любов една - омайница позната.

 

 

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Благодаря на Ася Толедо за прекрасната картина "Диви коне", която ме вдъхнови да  напиша  този стих!

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??