9 сент. 2016 г., 17:25

Диви коне 

  Поэзия » Философская
1269 1 11

Мислите ни - диви са коне,
препускат грациозно на табуни.
Призрачен мираж... или пък не,
завихрят ветровете ни бездумни.

 

Развели гриви, галопират те,
копитата им чаткат в камънака,
повярвали във синьото небе
мечтите им към бъдещето скачат.

 

Къде ли ще се спрат? На онзи бряг,
където страховете се възпират?
Летят си мислите в чутовен бяг
към царството, що изгреви гравира.

 

Там бяло с черно сливат се в копнеж,
под зоркото око на тишината.
Мустанги два, избрали за манеж
любов една - омайница позната.

 

 

 

© Таня Мезева Все права защищены

Благодаря на Ася Толедо за прекрасната картина "Диви коне", която ме вдъхнови да  напиша  този стих!

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??