26 feb 2021, 8:01

Джунгла 

  Poesía » Para niños
468 0 7

Зная, че и ти като малък си се чудил

как се усмихват зебрите и тигрите,

когато ги заприказва в джунглата

някоя развеселена скоклива маймуна,

как слонът бърза за росна закуска

в гората, зелена и зиме, и лете,

как крокодилът излиза с кални обуща

от хладното блато и назад обръща очи,

как кротки антилопи като вестоносци

занасят добри новини на лъва,

как дивно и гръмко му пригласят на рева

оропендоли със своите висящи гнезда.

 

Така живеят и децата в джунглата -

наполовина хора, наполовина непорасли.

 

© Мария Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Стихотворения за джунглата »

16 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??