Зная, че и ти като малък си се чудил
как се усмихват зебрите и тигрите,
когато ги заприказва в джунглата
някоя развеселена скоклива маймуна,
как слонът бърза за росна закуска
в гората, зелена и зиме, и лете,
как крокодилът излиза с кални обуща
от хладното блато и назад обръща очи,
как кротки антилопи като вестоносци
занасят добри новини на лъва,
как дивно и гръмко му пригласят на рева
оропендоли със своите висящи гнезда.
Така живеят и децата в джунглата -
наполовина хора, наполовина непорасли.
© Мария Все права защищены