8 ago 2010, 20:07

Длани 

  Poesía » Filosófica
624 0 6

              Една  не  беше, сякаш  сто  години

              орали  са  браздички  по ръцете  ти,

              лета , като  жребци  неудържими,

              са  бягали  по склона  на  надеждите.

              И  тръгвал  си  през  грапавите  ниви,

              на  слънцето  поел  пътеката,

              и  спирал  си, когато  се разлива

              най-звездната  поляна  на  поетите.

              Нивята, тези  черни  длани,

              ще  стават  златни  от  труда  ти,

              дори  щом  внуците  застанат

              пред  изгрева, след  тихите  ти  стъпки.

© Илия Вълчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??