9 nov 2007, 17:47

Днес ме няма 

  Poesía » Filosófica
818 0 7
"Защото в днешния ми ден ме няма..."
Валентин Чернев


Няма ме! И няма да ме има...
А бях ли, всъщност? Никой не видя.
Аз вятър съм и тихо ще премина
през пръстите на есенна липа.

Аз стъпвам пак по пътища, където
избягват всички други да вървят.
И не вълни, а облаци в морето
разбиват се в пресъхналия бряг.

Светкавица погледна в огледало,
то моя образ мигом отрази
и черното небе облече бяло,
но мрачен порив сетне го срази.

Хранех оптимизма със скептичност,
видях с очи как камъкът гори.
Затворих се в пространство безгранично,
поставено във рамка от мечти.

И няма ме, но още съществувам,
или съм тук... и двете са измама.
Сега съм с вас, съвсем не се преструвам.
Но не за друго - просто днес ме няма...

© Петя Косева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??