27 oct 2011, 22:41

Днес мога 

  Poesía » Filosófica
724 0 11

Красотата е спомен,
   за всичко, което човек е видял
     в мига преди да го разруши...


Днес мога да видя безкрая,
след края на сивия път.
Днес мога да видя и рая, 
лишен и от дреха и плът.
Днес мога да видя надежда
във край безнадежден дори,
когато скръбта се изцежда,
 покоят - даряващ сълзи.

Днес мога да чуя тъгата
в родилния радостен рев.
Днес мога да чувствам вината
със своя безсмислен напев.
Днес мога да бъда безсилен,
щом значи това да си прав,
защото наистина - силен
 е в смисъла - зъл, не корав.

Днес мога да видя, че виждам,
че виждам във мрака тъма.
Защо да я пак ненавиждам,
щом тъй е отдавна сама?
Днес мога да чуя, че чувам
във тишината безкраен покой,
тъй плътен, че мога да плувам
 във него, макар и в застой...

Днес мога да виждам зад мене,
тъй както съм тръгнал напред
и знам, този път ще отнеме
  и огън, и болка, и лед...

© Борислав Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??