19 ene 2015, 17:55

Днес не ми се съществува 

  Poesía » Otra
396 0 2

Размътени трептят черти,
на времето в потока уловени,
и втренчено невиждащи очи
насреща вперени са в мене.

Те умират. Без утеха пак.
За да се завърнат преродени,

но подир, уви, усещам как
ме гледат двойно по-студени.

И тайничко понякога желая
да сторя крачка-две назад,
над  въртежа на окаяните
мълчаливо от брега да бдя,

далеч от грижи и несгоди,

спокоен дето ще царувам.
Простете ми. Днес просто
не ми се съществува.

© Александър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Някакъв хубав ретро повей усетих тук - настроението и звученето от първите десетилетия на миналия век!
    И все пак е модерно изразена алиенация!
  • Всеки е имал такива дни в които
    просто не му се съществува.
    Тъжно, но хубаво си го написал.
Propuestas
: ??:??