21 ene 2008, 12:30

До полунощ остава още час... 

  Poesía » Otra
1324 0 44
 

                          ...Может бы дверь перепутали улицу номер и век... (Б. Окуджава)

 

 

До полунощ остава още час

и нещо може да се промени.

Ще се превърна в Пепеляшка аз,

а ти във принц. И може би -

 

с теб ще танцуваме, забравили

табутата, които ни разделят.

Ще се заливаме с наздравици

и смях. Ще бъдем себе си...

 

До полунощ остава четвърт час

и разстоянието се увеличава.

Преградите с минутите растат.

И все по-непознати ставаме...

 

До полунощ остават пет минути.

Не се превърна във каляска тиквата.

Пантофката остана необута.

Не забеляза принцът, че му липсвам.

 

Удари полунощ. И стана късно...

И стъпките отвън затихват вече.

Отиде си една несбъднатост,

сгрешила приказката и адреса...

© Дочка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??