...Может бы дверь перепутали улицу номер и век... (Б. Окуджава)
До полунощ остава още час
и нещо може да се промени.
Ще се превърна в Пепеляшка аз,
а ти във принц. И може би -
с теб ще танцуваме, забравили
табутата, които ни разделят.
Ще се заливаме с наздравици
и смях. Ще бъдем себе си...
До полунощ остава четвърт час
и разстоянието се увеличава.
Преградите с минутите растат.
И все по-непознати ставаме...
До полунощ остават пет минути.
Не се превърна във каляска тиквата.
Пантофката остана необута.
Не забеляза принцът, че му липсвам.
Удари полунощ. И стана късно...
И стъпките отвън затихват вече.
Отиде си една несбъднатост,
сгрешила приказката и адреса...
© Дочка Василева All rights reserved.
И стъпките отвън затихват вече.
Отиде си една несбъднатост,
сгрешила приказката и адреса..."
Поздравления!!!