9 ene 2019, 14:22

Добре дошла 

  Poesía » Civil
703 2 4

Бабо Зимо, 

добре дошла!

Малко закъсня. 

На Йордановден кандиса, 

гайда щом запя

и българи се бориха за кръста. 

Под тънката ризка бият смели сърца. 

Хубава поличба! 

Нали ги видя? 

Още пият горчилка, 

реката цялата в мътилка. 

С ледена кора, пукаща от мъжки хора. 

Придошла, а после си отишла! 

Няма следа. 

Мъртви риби не дишат! 

 

© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Зимата през моя поглед »

41 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??