9 янв. 2019 г., 14:22

Добре дошла 

  Поэзия » Гражданская
705 2 4

Бабо Зимо, 

добре дошла!

Малко закъсня. 

На Йордановден кандиса, 

гайда щом запя

и българи се бориха за кръста. 

Под тънката ризка бият смели сърца. 

Хубава поличба! 

Нали ги видя? 

Още пият горчилка, 

реката цялата в мътилка. 

С ледена кора, пукаща от мъжки хора. 

Придошла, а после си отишла! 

Няма следа. 

Мъртви риби не дишат! 

 

© Василка Ябанджиева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Зимата през моя поглед »

41 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??