Jan 9, 2019, 2:22 PM

Добре дошла 

  Poetry » Civilian
704 2 4

Бабо Зимо, 

добре дошла!

Малко закъсня. 

На Йордановден кандиса, 

гайда щом запя

и българи се бориха за кръста. 

Под тънката ризка бият смели сърца. 

Хубава поличба! 

Нали ги видя? 

Още пият горчилка, 

реката цялата в мътилка. 

С ледена кора, пукаща от мъжки хора. 

Придошла, а после си отишла! 

Няма следа. 

Мъртви риби не дишат! 

 

© Василка Ябанджиева All rights reserved.

The work is a contestant:

Зимата през моя поглед »

41 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??