19 oct 2006, 14:33

Добре дошла на ... 

  Poesía
981 0 7
“Добре дошла
на този свят!
Добре дошла
във този град!
Добре дошла...”
Посрещам те с цветя,
пред болница
от бяло.
В тишина...

Отдавна чаках те!
И най – накрая...
Излизаш,
дишаш...
Дишай
детство!
Светъл ден!

По улиците
на града,
сама
ще влезеш
в този тъмен бар,
ще си поръчаш
питие,
ще пиеш,
а после ще се прибереш
и може би
ще пишеш
нещо...
За улиците,
за града,
или за твоите
сражения...
Пиши,
но дишай!

А после ще ти хрумне
Онова...
Със кръв ще плачеш
паднала на пода...
И ще заспиш
там,
във най - червено
долу...
Ще те закарат
в болница
от бяло...
Там “сбогом” ще ти каже
този свят!
И “сбогом” ще ти каже
този град!
За сбогом
ще оставя аз цветя...
Във болница
от бяло,
в тишина...

© Ясен Крумов- Хенри Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??