12 ene 2018, 23:17

Добри и лоши мисли 

  Poesía » Filosófica
235 1 5

Ќе направам мрежи од моите мисли,

ќе ги фрлам на сите континенти,

ќе ги преведам на сите јазици,

ќе ги полевам како цвеќе во градина,

со нив ќе допрам до тебе,

со нив ќе влезам длабоко во себе,

да се запознаам вистински,

за сите лоши мисли прости ми,

за сите добри мисли благослови ме.

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??