12 янв. 2018 г., 23:17

Добри и лоши мисли 

  Поэзия » Философская
236 1 5

Ќе направам мрежи од моите мисли,

ќе ги фрлам на сите континенти,

ќе ги преведам на сите јазици,

ќе ги полевам како цвеќе во градина,

со нив ќе допрам до тебе,

со нив ќе влезам длабоко во себе,

да се запознаам вистински,

за сите лоши мисли прости ми,

за сите добри мисли благослови ме.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??