13 oct 2019, 1:28

Добро ми зайче! 

  Poesía » Para niños
726 0 2

„Когато, мамо, ме връстник обиди,
с обида трябва ли да отговоря
или с деяния да го оборя
градивни, та че е сгрешил — да види?“

 

„Когато, рожбе, те обидят, знай, че
посрамени ще се усетят сетне —
и светлина ще им в сърцата светне,
и те, пораснали, добро ми зайче,

 

със закъснение ще те помолят
да им простиш, за да се чувстват ведри
и всеотдайни, и добри, и щедри,
и вашият живот да бъде полет!“

 

„Ти, мамо, озари ме и упъти,
и те обичам, и благодаря ти!“

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??