докато си говорим ...
майки
с играчки в ръце
се борят
за мляко,
а то се разлива
в безгласен протест
и напоява
павета...
(жълти павета,
забравили
слава и чест...)
докато си говорим...
тук
пребиват дете,
трамваи
бездушно
отмиват кръвта му
и стелят в очите ти
сухи ръце,
ограбили
надеждата
в съня му...
докато си говорим...
там
убиват деца
и малки парченца
утроба
разливат се
призрачно,
бавно
в калта...
като непреодоляна
небесна прокоба...
***
малки парченца
от плътта
на непораснало
и недолюбено дете...
Жена!
... която утре
можеше
да бъде майка...
16.01.09
Пловдив
© Бехрин Todos los derechos reservados