9 may 2018, 22:42

Дом 

  Poesía » Otra
918 0 0

Точица синя във мрака блести

като прашинка летяща в безкрая

носи върху си милиарди съдби

ще оцелее ли, всъщност не зная. 

 

За нас необятна, а толкоз нищожна

в цяла вселена с безбройни звезди

тихо промъква се мисъл тревожна,

дали завинаги, тя ще лети?

 

Тихо се носи в бездънния мрак

през съзвездия и през плеяди

сред комети, космически прах

и радиационни канонади.

 

Толкова крехка единствен наш дом,

безценен, пренебрегнат подслон.

Точица синя във мрака блести.

точица синя, за миг помисли...

© Jordan Vasilev Todos los derechos reservados

Провокирано от ''Бледа синя точица'' на Карл Сейгън

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??