Посвещава се на всички мракобесници. Дерзайте изчадия!
Обречена е твоята природа
на непосилната подвластност.
В звездите си дори не вярваш.
Парчета от съдба раздаваш
на гладните бездомни псета,
които неуморно все те лаят.
А глутниците накъде те водят...? -
Навярно в шуплите прозирни
на безкрая!
Настъпва чаканият час - изгрява
една звезда сред пълната безвездност.
Срещу вселената издигаш меч ръждясал
и Дон Кихот е твоята последност.
Ще можеш ли да се пребориш
със кикотния екот на тълпата?
Мечтите разпнати отекват
по стълбовете на пътека тясна...
И ти навеждаш тялото си да не падне
по глетчера на странен осемхилядник.
Край тебе пропасти отварят
огледалата хищни - ледници неистови.
Изкачването продължава към небето.
Самотен алпинист ще срещне Господ.
Но по брадата ти ще го познае
и просто ще ти каже - "свой си"!
© Младен Мисана Todos los derechos reservados