Довиждане
На всяка обич,
която си отива.
Ще те открия в чуждата походка.
Ще ме погледне с твоя поглед друг.
Със спомена ще тръгнем на разходка,
но в друго време, другаде, не тук.
Не трябва да ме чакаш на закуска,
без мен ще ти премине вечерта.
Но като луд, в полето, ще пропуска
пак вятърът със старата шейна.
Наново, теб поисках да те видя,
но няма да се случи и сега.
Когато някой от света си иде,
отишла си е сбъдната мечта.
© Виолета Томова Todos los derechos reservados
Ще ме погледне с твоя поглед друг..."
Колко познато ми звучи! Поздравления и от мен!