8 mar 2012, 9:31

Драги мой приятелю! 

  Poesía
585 0 4

Почувства ли?

Поднесе ни животът страшна изненада

и ни остави сам-сами.

Пред всеки спусна по една преграда.

Усети ли, мон шер ами?

 

Самотници останахме с теб

двамата, разбра ли?

Причината?!Не зная коя е и каква.

Защо мълчиш? Кажи ми нещо ти!

Кажи ми, слушам.

Дори проклятие, но изречи.

 

Косите ни ще побелеят. Идва есен.

Листа се ронят. Дъжд ръми.

Изчезва радост. Смях. Любов. И песен.

Почувства ли, мон шер ами?

 

Така се случи, на кръстопът се озовахме

и може би еднакво ни боли.

Сега е важно да решим всеки от нас

нов друм ли ще поеме,

или отново ще тръгнем с теб

по старата утъпкана пътека.

В една единствена посока,

която води само към дома ни.

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??