Псевдоним за „бил”.
Две крачки назад.
Удобен синоним за
тази близост няма.
Спелувай ми назаем
„късно е „-
захарен памук,
сякaш
полепнал
зад кадър.
„Не се съмнявам” е като
12-сантиметрово
токче
в ръцете на мъж,
който събира
на босо,
дъжда от косите ми
в Алтове.
А бяха. Само. Длани.
... Минзухари.
След вечерта.
На сутринта.
И преди.
Разобличени.
В отдаденост.
Толкова много
случвания.
Симулиращи-отпечатък.
Престореност.
По памет.
Изкопчени думи.
Подхвърлени чувства във скоби.
Измълчано...
Забравени.
Заради недъга -
„запомнени”.
Космоси.
В една малка революция
от бяло вино, черни череши
и пълна кутия с очаквания.
Утро е мимът,
пиедестал -
чуждия праг.
Едно малко със без.
Голямо от Нищо.
Той каза...
че е
нерaзбираемо
да е толкова остро в неделя -
кафето.
Аз си тръгнах, не - преглъщаща...
Тишината. Като белег.
В ответност.
Всеки ден.
И онази неделя.
Минзухари.
Бил е Бил.
Не, не си спомням,
да се римува на мил.
Аз дори мил
не помня
какво е.
Наполовина изгоряла вина.
Разделена на 4.
Изтрита със поглед.
Точно. Преди.
Галата вечер.
След
силна прожекция.
Носталгия.
Колко е обич по "обич”...
Какво е всичко след "всичко”...
Пеперудата преди какавидата...
Арбитражът след късо бесило...
Бил си е... Бил.
Като онази...
ужасно сложна вратовръзка.
С точки от точки.
На точки.
Защо да съвпадат?
Кой друг си съвпада?!
Бягаш ли?
Защо си толкова,...
щом не си...
Запомни ме като...
Шот от кръстовища.
И секретни игли.
Разкопчани.
Очите.
Едно. Две. Три.
До дъно.
По ръба.
И обратно.
Минзухари.
Аз съм малко разстояние.
Между две чувства.
Пет думи.
Един глагол.
И „обади се”.
Рулетно.
От А до а.
Аз съм.
Времето преди и след... което.
Сънувал си,
че там си... бил.
Бил. Бил... ме чака.
С почти преднамерени
илюзии.
И обективно за прямо „дали”.
Ножиците са в твоите очи.
Мечтите ми - бегло разпознати.
От А до А съм точно ...
по средата.
Разобличена.
В длан
От минзухари.
Тишина като белег.Заслужен.
В една няма отдаденост.
И дрескод за чувства -
по мярка.
© Киара Todos los derechos reservados