ДРОГА
на Oliver Heinrich, 23 год.
починал от “свръх-доза”
на 28.04.2001
Две искрящи очи!
Два въглена тлеещи!
Ръка със надупчени вени
трепери, спринцовка държи,
с последната доза премерена...
Душата подпухнала
подула се в своята кожа,
крещи протестираща вие,
но от там да излезе - неможе!
А имаше красиви и светли мечти!
В мръсната тоалетна
мечтите на пода залепват!
Треперяща ръката утихва,
Душата излиза невзряща,
и като мъничка птичка политва!
Появява се нещо като усмивка
на полумъжкото изкривено лице!
Отслабнало, обруганото тяло
заспива сетен сън, а...
Душата към Рая вече пое!
Навън е пролет и птиците пеят,
слънцето грее с усмивка за всички.
Само за тебе тука нямаше място!
Отхвърлен от убиецa - общество,
което и сбогом с ТЕБ не си взе!
Ех... Oliver! Мило и нежно момче,
защо остави баща и майка самички,
защо не стана мъж и не каза - НЕ!
Защо ни прeдадe нас - всички,
и не взе СЪДБАТА си във ръце?
Кажeтe на “дрогата” - НE!
Живота e по-хубав бeз нeя!
Любовта Ви очаква с Надeжда,
копнeeщта за живот и наслада
взeмeтe си Вярата отново в ръцe!
. . .
Ivaylo Atanasov
17.04.2006 ( 00.35 h)
Senftenberg - Germany
© Ивайло Атанасов Todos los derechos reservados