17 jul 2014, 10:32

Другарска ръка 

  Poesía
317 0 2

По местата греховни и святи,

по пътеки от кози крака,

по билата със пряспи навяти

аз си търся другарска ръка.

 

Аз я търся в горите дълбоки

и я търся във тежкия мрак.

Аз я търся в жени синеоки

и я търся във божия знак.

 

И говоря на чужди езици,

и отварям аз стари врати

да я търся - макар в белезници,

със другарството тя да плати.

 

И тогава над мен профучават

закъснелите древни стрели.

Във небето тръби зазвучават

и започва любов да вали.

 

И във тази любов аз откривам

пожелана от мене ръка.

И сърцето пред нея разкривам

да ме мисли за млада река...

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Силни редове, Никола. И библейски по звучене! Поздравление за стиха!

    И си прав - само от небето пада истинската любов - тази другарска ръка, за която говориш. Нека бог е с теб! Амин!
  • И сърцето пред нея разкривам
    да ме мисли за млада река...
    Прекрасно е и го оценявам!
Propuestas
: ??:??