6 feb 2013, 14:54

Другия 

  Poesía » Otra
383 0 1

С Другия в себе си да поговорим.

Той ни подсказва кога сме сгрешили.

Съветва ни умно и честно да спорим.

Внимава да бъдем учтиви и мили.

 

Държи ни нащрек и ни прави красиви

дори в неудобни и трудни моменти.

Мечтите ни пази учудващо живи.

Упреква ни, съди ни без сантименти.

 

Дали ни обича все още не знаем,

но Другият в нас си е странна порода.

Взискателен, строг и привидно нехаен,

робува на някаква смахната мода –

 

невидим, незнаен  във нас да се крие,

за себе си дума дори да не казва.

От правия път щом встрани се отбием

да ни върне отново, но без да наказва.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Упреква ни, съди ни без сантименти."

    Трудно постижимо, но не и невъзможно! Да пазим по-чистото ни "аз"!
Propuestas
: ??:??