С Другия в себе си да поговорим.
Той ни подсказва кога сме сгрешили.
Съветва ни умно и честно да спорим.
Внимава да бъдем учтиви и мили.
Държи ни нащрек и ни прави красиви
дори в неудобни и трудни моменти.
Мечтите ни пази учудващо живи.
Упреква ни, съди ни без сантименти.
Дали ни обича все още не знаем,
но Другият в нас си е странна порода.
Взискателен, строг и привидно нехаен,
робува на някаква смахната мода –
невидим, незнаен във нас да се крие,
за себе си дума дори да не казва.
От правия път щом встрани се отбием
да ни върне отново, но без да наказва.
© Нина Чилиянска Все права защищены
Трудно постижимо, но не и невъзможно! Да пазим по-чистото ни "аз"!