23 abr 2006, 9:45

Духовен пламък 

  Poesía
641 0 8
Ако имаш плам в душата си не го гаси.
Дори да е една искрица само,
от нея огън запали.
Раздай по въгленче на всеки,
чиито плам е угасил,
че без него никой, що човек е,
по пътя си не ще върви.

Ако някъде съзреш омраза
времето не си губи...
с блага дума покори я
и в любов я превърни.
Знай, омразата е гнойна рана -
червей, що душата ти гризе,
ала ти не ще и се дадеш, човече,
знай,че и за нея има лек.

Ако съвестта ти е нечиста,
храмът божи посети.
Прагът, щом прекрачиш прекръсти се
и пред Бога се яви.
Прошка искай най-смирено,
та от грях да се спасиш.
Бог е Милост и Премъдрост
съвестта ти ще успокои.

© Росица Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??