3 nov 2011, 20:00

Дулсинея 

  Poesía » De amor
1182 0 9

 

 

Омръзна ми да вярвам в приказки! Поне

една от тях да беше станала реалност…

Наслушах се за принцове и за коне –

(Конете днес са просто тривиалност…)

 

Не искам принц! И аз не съм принцеса

и каляската ми не е кръгла тиква …

Пантофките си не изгубих, знам къде са,

макар че боса по съм свикнала.

 

Не слагам рокли, нося панталон.

Навярно май по мъжки се обличам,

но жената в мен потрепва в стон,

че иска мъж, копнеещ да обича.

 

И вместо принц, аз искам Дон Кихот

със всичките му глупави пейзажи …

Един такъв да ме побърка от любов,

играта чак да ми разкаже …

 

Един такъв… Какво ми трябва друго?

Та покрай него чак и аз да полудея …

Но да знам, ще бъда негова съпруга –

обичащата го безумно – Дулсинея.

 

 

 

© Сияна Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??