Стихвам във съня ти
(пропълзявам тайно).
Влизам във мечтите ти
(нежно ги събуждам).
Блесва във очите ти
оня гладен огън.
Устните ти шепнат
(като благослов е) -
името ми сричат
(и че ме обичаш).
Хуквам подир думите,
(право към простора) -
в небесата с птиците
аз съм най-крилатата.
И съм най-щастливата
(яхнала съм облаци).
После те събуждам
(топъл от очакване).
Дълга тази нощ е.
Утрото е кратко.
Но така е слънчево,
че ми пали думите.
Думите, с които
пак ще те рисувам.
И от там прокапват
в белите ми листи.
Боже, тези стихове
как ме подмладяват!
Весела ЙОСИФОВА
2013 г.
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados