16 нояб. 2013 г., 14:12

Думите 

  Поэзия » Любовная
811 0 3

Стихвам във съня ти

(пропълзявам тайно).

 

Влизам във мечтите ти

(нежно ги събуждам).

 

Блесва във очите ти

оня гладен огън.

 

Устните ти шепнат

(като благослов  е) -

 

името ми сричат

(и че ме обичаш).

 

Хуквам подир думите,

(право към простора) -

 

в небесата с птиците

аз съм най-крилатата.

 

И съм най-щастливата

(яхнала съм облаци).

 

После те събуждам

(топъл от очакване).

 

Дълга тази нощ е.

Утрото е кратко.

 

Но така е слънчево,

че ми пали думите.

 

Думите, с които

пак ще те рисувам.

 

И от там прокапват

в белите ми листи.

 

Боже, тези стихове

как ме подмладяват!

 

Весела ЙОСИФОВА

2013 г.

 

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??