Вятърът носи моята самота,
Аз седя пред дългата река.
Колко думи още да редя?
Себе си търся сред природата.
Край мен лети жълта пеперуда,
В момента май живея по принуда.
На полета и радвам ли се аз?
Моля се някой да чуе безмълвния ми глас!
Седя на самотен речен камък.
Мисля, човекът в чувствата си става жалък.
Гледам, как чайката в мечта пътува,
А сърцето мое нейният път жадува.
Рибар в бяло хвърля въдица,
Очите ми ронят сълзица по сълзица…
Завиждам ли му за радостта,
а той в хобито си дали не търси отговора?
На реката радва се старостта.
Моята младост не разбира това.
Разбива се като вълна.
И зазидан е пътят ми към любовта…
М. 26.10.06.
© Малина Арнаудова Todos los derechos reservados