Там, където синята река отмива
бели камъчета в свойта пазва
и рибата се гърчи, умирайки
от страст за свобода и жажда,
стои, подобно страж, от памтивека
една стена. И участта ù е нелека.
Тъй както хладнокръвието теб дели от мен,
разделя тя брега с река, земята - от вода...
И страда всеки ден, рушейки се - от самота.
© Дита Todos los derechos reservados