4 jul 2006, 22:51

ДУШАТА МИ Е БРОДНИЦА... 

  Poesía
1132 0 29
          Душата ми е бродница


По пътека мъглива се скита душата,
нахлузила стара, закърпена дреха,
обгърната с вехта и бледа надежда
и бисер-сълза - сълза за утеха...

Сред черни стърнища и плевели диви
оставя две кървави стъпки в прахта,
напред хоризонти - далечни и сиви,
навярно отново вещаят тъга...

Бледнее надежда, сълзата искри,
душата - отчаяна бродница - крета,
в мълчание глухо нещо шепти...
поела в мъглата по свойта пътека...


16.06.2006г.

© Гергана Шутева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??