Душата ми - призрачен кораб
Вързах душата си на кея -
за малко исках да и дам покой.
Отдавна го исках, но не смеех.
Все пак душа си е туй, Боже мой!
Душата ми - призрачен кораб
обикаляше тази земя.
Срещаше хора и Хора,
но някак си все си беше сама.
Волна, политнала, необуздана,
ала вечно търсеща брод,
на гребена на вълната или в бездна голяма...
Душа, влюбена в океана Живот.
... Вързах душата си на кея -
за малко исках да ù дам покой...
Не, не! Късам въжетата. Нека се рее.
Все пак душа си е туй, Боже мой!
Павлина Стефанова
© Павлина Стефанова Todos los derechos reservados