15 sept 2023, 20:57

Душевно 

  Poesía
335 0 0

Едно огромно небе нагазило в синева
ширнало своя простор тъй високо
Окъпана от лъчи вечно гладна зора
прогони нощта с крясъка на събудено ято.


А някъде в мен тишината прелива
от картини препълнени с красота...
огнеструйна лава есенно пременена
дарява със сладост и дух и душа.


Стапят се граници неуморно в покоя
надбягали в устрема свой ветрове.
Море ефирно разнася във всемира на воля
еликсир чудотворен, създал светове.


Отронва се лист... като миг от всемира.
Небето се къпе в лъчи-свобода.
Бог не случайно дарил ни е тази магия
без да забравяме, че за нас, всичко е тя.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??