2 dic 2018, 14:00

Дванадесет - Декември /две/ 

  Poesía » Otra
440 5 10

Опитах се, да плувам срещу теб,

загърбвайки течението на покоя.

Бе ласкав и примамливо-проклет

зовът на капчиците дъжд в прибоя.

 

Изглеждаше величествен сред тях

и нищо мое образа ти не петнеше,

а аз, макар да знаех що е страх,

се борех с онова, което предстоеше.

 

Тежаха мократа ми кожа и коса,

но дъното не искаше да ги подпира.

То гледаше ме как ръце треса

срещу вълната, дръзнала да ме възпира.

 

Тогава се взриви на мигове денят

и всеки миг, по своему себичен,

твърдеше, че за него съм жена,

поискала живота му да заобича.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

* Синьо цвете... Не е Коледно, но е Декември ;)

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??