4 ene 2019, 9:41

Дванадесет - Януари - три 

  Poesía » Otra
501 11 29

Не ми се търсят думи. Вече не.

Огнища да строя. Да ги разваляш.

Което бе – се свърши и не е.

Не виждам смисъл да се каля.

 

Реката придойде. Вилня. Руши.

Въртя се в къщи като хала.

Държах две думи – две греди

преди бесът ѝ с тебе да отплава.

 

Почти изсъхнаха дебелите стени

и огънят отново ги ошари

с вълшебни сенки, и с мечти,

и с нежност, можеща да ги пожали…

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??