4 sept 2024, 12:23

Две деца 

  Poesía
53 0 0

Тя е русичка, спретната с фибички в косите.

Тя е мургава, невчесана и изцапана до ушите.

Мама и тати и купиха карта

за всички въртележки в парка.

Майка и предаде на вторични картони-

за нея въртележка, за батко и бонбони.

На люлки много тя вече се е качвала

и още кой знае колко там някъде очакват я,

но сега за първи път без мама

качва се на въртележка тъй голяма.

Качва се на въртележка тъй голяма

за първи път и много вероятно няма

на люлка повече да се качи-

ще и се радва само в своите мечти.

Прегърнати мама и татко я наблюдават

съвети да внимава и дават

Майка и носи торби в двете си ръце,

до нея брат и настървено бонбони гризе.

Люлката се завърта бавно и ги издига над земята-

две малки същества- от два различни свята.

 

Завърта ги горе над рокли хубави и скъсани обувки

Над дадени или недадени милувки

И двете много се вълнуват

И двете малко се страхуват

Очите им еднакво заблестяват,

усмивки личицата им огряват.

И двете доволни мятат крачка,

и двете стискат веригите здраво с ръка.

И двете щастливи с вятъра се въртят,

и с всяко завъртане за майките си следят.

Върти ги въртележката –за тях чудесен е света!

Две дечица малки- така еднакви в радостта.

© Ани Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??