Дяволска молитва
По дяволите, хубав е Живота!..
Светът е дяволски красив...
Упойва страшно, дявол да го вземе,
изгарящото чувство, че си жив!..
... И ако някъде една Душа те чака,
и ако някой, някъде за теб
застлал постеля е с любов във мрака-
готов си и на Дявола обет
за вярност да дадеш,
от тук нататък!..
д-р Коста Качев
© Коста Качев Todos los derechos reservados