ДЪГА ПО ВЕЛИКДЕН
Изведнъж се почувствах врабче.
Аз подхвърлих на брат си трохата
и забодох в небето краче
да подпра със дъха си дъгата.
Не измислям! Повярвайте! Знам,
че съм птиченце малко и слабо,
но поисках надежда да дам
на душите! Заклевам се в хляба!
© Мария Панайотова Todos los derechos reservados
Хубав ден ви желая, момичета!